Kun je iets vertellen over je binding met onze gemeente?

Na vele jaren in diverse steden gewoond te hebben, zijn mijn man en ik 25 jaar geleden in het prachtige buitengebied van Acquoy komen wonen. Daar hebben we geen moment spijt van gehad, want zowel het dorp als het gebied eromheen zijn een verrijkende leefomgeving. In vergelijking met de stad leef je veel meer met de natuur en de seizoenen. Als ZZP’er in Coronatijd is het heerlijk om tussen al dat thuiswerken door even een stukje langs de Linge of de Vliet kunnen lopen. Of in het weekend in ons voedselbos te werken. 

De groeiende hoeveelheid activiteiten in Acquoy zijn inspirerend. Zo heb ik vlak voor de lockdown in maart 2020 meegedaan aan het running diner, waarmee je in een avond kennis maakt met een grote groep dorpsbewoners. Hopelijk kunnen dit soort activiteiten snel weer opgestart worden, want daar verlangen we allemaal naar: ontmoetingen. 

Wat spreekt je aan in het GLWB programma en waarom sta jij daarachter?

Wat mij in dit programma, maar in het algemeen bij GL aanspreekt is de visie voor de wat langere termijn. Wij kijken verder dan deze verkiezingen en streven naar een samenleving waar mens en natuur in evenwicht zijn. Duurzaamheid is meer dan groene energie, maar is ook aandacht voor natuur en landbouw die volhoudbaar is. 

Wat was de laatste keer dat je trots was?

Ik ben trots dat we het Right to challenge in het participatiebeleid hebben kunnen krijgen en ook dat energiearmoede door onze motie nu goed op de agenda staat. Dat gaat mensen met een wat smallere beurs helpen om mee te doen met de energietransitie. Met de stijgende energierekening waar we nu allemaal mee te maken hebben is dat hard nodig. 

Wanneer zouden mensen op GroenLinks West Betuwe moeten stemmen?

Als je de natuur een stem wilt geven, de ongelijkheid wilt verkleinen en als je meer en oprechte participatie in onze gemeente wilt, dan stem je op GroenLinks.