Hoe ben je in onze gemeente terecht gekomen?

Ik ben in 1990 in Haaften komen wonen, omdat ik voor mijn werk als freelance acteur en regisseur een centrale plek in het land zocht van waaruit ik gemakkelijk al mijn diverse werkplekken kon bereiken. Omdat ik zelf in een dorpje aan de rivier de IJssel ben geboren kwamen mijn vrouw en ik al snel in het rivierengebied terecht en toen mijn huidige huis in Haaften, met uitzicht op de rivier te koop stond, was de keuze snel gemaakt. Ik woon dus al meer dan 30 jaar met veel plezier in Haaften.

Kon je snel aarden in Haaften?

Doordat ik zelf opgegroeid ben in een klein dorp, waar mijn vader dominee was, herkende ik meteen in Haaften de manier van leven en omgaan met elkaar. Via mijn twee kinderen leerden we snel veel mensen in het dorp kennen en door het feit dat ik nog weleens door mijn vak op TV of in de bioscoop te zien was wisten mensen snel wie er op de Waalbandijk was komen wonen. Daarnaast hebben mijn (inmiddels overleden) vrouw en ik ook actief deelgenomen aan het sociale leven in het dorp. Zij was intensief betrokken bij de oprichting van de speeltuin. Daarnaast heb ik de openingsact van het Dorpshuis geschreven en geregisseerd en ben ik 6 jaar voorzitter van de plaatselijke voetbalclub geweest, waardoor ik heel veel mensen uit het dorp heb leren kennen.

Je bent nu raadslid en staat op plaats 2 van de kandidatenlijst. Hoe is dat gekomen?

Omdat ik het belangrijk vind betrokken te zijn bij mijn woonomgeving heb ik besloten om hier na mijn pensionering meer tijd aan te besteden. Ik heb mij toen als kandidaat voor GroenLinks West Betuwe aangemeld en in januari 2019 ben ik beëdigd als raadslid van de Gemeente West Betuwe.

Waar ben je trots op wat betreft de resultaten van GroenLinks van de afgelopen jaren?

Ik ben er trots op dat wij de afgelopen drie en een half jaar GroenLinks goed op de kaart hebben gezet binnen de gemeentelijke politiek. Toen wij in 2019 begonnen hadden zowel Andrea als ik geen enkele politieke ervaring en nu we drie jaar verder zijn merk ik dat we een duidelijke stem hebben gekregen binnen de raad en dat onze inbreng en houding door collega’s erg wordt gewaardeerd.

Wat maakt dat je zin hebt om er weer tegen aan te gaan?

Omdat we eigenlijk naar mijn gevoel nog maar net begonnen zijn denk ik dat we de komende raadsperiode uit moeten bouwen wat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd. En dat daagt me wel uit.