Op woensdagavond 20 januari 2021 (20:00 – 21:45) gaan we in discussie over de natuur, het landschap en de landbouw in West Betuwe. Wat zijn onze prioriteiten en wat verwachten we van de gemeente? Ella ten Brink uit Gellicum vertelt over de aanleg van haar boomgaard  met veel verschillende fruitbomen, om oude rassen te behouden en biodiversiteit te vergroten. Alexandra Dietzsch uit Spijk vertelt hoe de Vereniging het Lingelandschap zich inzet om de waarde van Lingelandschap te behouden. Peter Heikoop van GL Vijfheerenlanden spreekt over zijn ervaringen als ecologische landbouwer en de kansen die er liggen om landbouw, natuur en landschap met elkaar te verbinden.

Verder staat voor 10 februari 2021 een avond over maatschappelijke ondersteuning gepland met de onderwerpen: zorg op maat, integratie van statushouders en armoede.

Op 3 maart 2021 volgt een bijeenkomst over leefbaarheid: met de onderwerpen woningbouw (inbreiding, uitbreiding en renovatie), voorzieningen (onderwijs, kinderopvang, sport en cultuur), en duurzame mobiliteit.

GroenLinks nodigt iedereen die ideeën heeft over deze onderwerpen en het leuk vindt om mee te praten over lokale thema’s, van harte uit zich aan te melden via: westbetuwe@groenlinks.nl