Nieuws

Gezocht: Nieuwe Chemie

Geschreven dor Lydi Groenewegen

Het zal de inwoners van West Betuwe niet zijn ontgaan: er is crisis in de gemeente. Wereldwijd wordt in laboratoria naarstig gezocht naar een vaccin tegen corona, maar in West Betuwe wordt gezocht naar ‘chemie’ omdat de coalitie ontploft is door gebrek aan chemie ... Misschien moet de toekomstige architect van het te herbouwen gemeentethuis maar vast rekening houden met een lokaal voor draaiverdampers, reageerbuizen, spatbollen, kritisch-punt-droogapparaten en borrelflessen. Dan kunnen bij de zoektocht naar nieuwe chemie ter plekke monsters genomen worden zodat meteen duidelijk wordt welke chemie er ontbreekt en waar het mis gaat in de verbindingen.

Lees verder

Oppositie vraagt duidelijkheid

De partijen CDA, VVD, VWB, PvdA, D66 en GL hebben kennis genomen van het verzoek van Dorpsbelangen om de informateurs met een drietal partijen verdiepende gesprekken te laten voeren. De aanleiding van de motie van wantrouwen op 18 mei, namelijk dat er onvoldoende duidelijkheid werd verschaft over de reden van de breuk en de problemen in de onderlinge samenwerking, is echter nog steeds aanwezig. Daarom hebben deze partijen gezamenlijk de informateurs gevraagd eerst een duidingsgesprek te organiseren met de fractievoorzitters. 

Eenlinglandschappen

Door burgerlid Lydi Groenewegen

‘In het eenlinglandschap van mijn moeder is het stil’ is de beginregel uit een van mijn gedichten. Mijn moeder had Alzheimer en woonde in een verpleegtehuis toen ik het schreef. Ik dacht eraan toen ik met mijn rugzak en boodschappenlijstje op het dorpsplein van Herwijnen aankwam, niet ver van het plaatselijke verzorgingstehuis vandaan.

Lees verder

Eerste online gemeenteraad vergadering

Door Andrea Zierleyn

Dankzij de nieuwe noodwet is het nu toegestaan om besluitvormende vergaderingen digitaal te houden. Afgelopen dinsdag was het in West Betuwe zover, alle 31 raadsleden waren aanwezig. De week ervoor konden we oefenen tijdens de oordeelsvormende raad. Iedereen had inmiddels de discipline om netjes te wachten totdat de co-host je microfoon open zet. 's Middags werden we nog verrast door de bodes die bij alle raadsleden thuis een mooie koptelefoon afgaf, zodat de geluidskwaliteit een stuk beter was dan de week ervoor.

Lees verder

Hoe nu verder na Corona

Door Andrea Zierleyn en Jur van der Lecq

Terwijl op de balkons van Sienna en Napels de Italianen massaal hun angst van zich af zingen, krabt hier menigeen zich eens voorzichtig op het achterhoofd. Als je midden in de winter graag verse haricots verts uit Kenia op tafel wilt zetten, moet je ook niet raar opkijken dat een virus zich razendsnel over de wereldbol verspreidt.

Lees verder

Werkbezoek aan ‘Integreren Doe Je Samen’.

Door burgerlid Lydi Groenewegen

Precies een week geleden waren we als GroenLinks fractie samen met de burgemeester op werkbezoek bij ‘Integreren Doe Je Samen’ in Geldermalsen. Om nader met de nieuwe burgemeester kennis te maken mochten wij een organisatie of locatie in West Betuwe kiezen die wij graag onder zijn aandacht wilden brengen.

Lees verder

Pagina's