Foto: Marjolein den Hartog / kissmyarts

Jan van Nuland

Secretaris

Bij de fusie van onze gemeentes kan er eindelijk een GroenLinks afdeling starten en kan deze bijdragen aan een positieve kijk op de toekomst! De kwaliteit van mensen en de mogelijkheden van de nieuwe technologie gaan we inzetten voor een maatschappij waarin saamhorigheid de boventoon voert.

Jan van Nuland woont sinds 1990 in Haaften en heeft hier een dochter en zoon gekregen die in Nijmegen zijn gaan studeren en daar nu werken. Zijn dochter ging in Geldermalsen op de crèche en hij (voor zijn zoon) in het oprichtingsbestuur van de crèche Dribbel in Waardenburg. De dochter was niet van de kleine glijbaan van de peuterspeelzaal af te slaan: de oprichting van Stichting Speeltuin Haaften.

Jan stemde toen al GroenLinks, maar werd lokaal lid van de PvdA. Daar werd hij meteen gebombardeerd als voorzitter en secretaris. Zes jaar later werd hij ook nog twee jaar invallend raadslid.

Sindsdien heeft Jan gewerkt als trainer/coach voor studenten en volwassenen. Hij heeft boeken geschreven en projecten gedraaid waarin dyslectische problemen behapbaar worden door in te zetten op ieders kwaliteiten. Een formule die het waard is om ook in West Betuwe toe te passen!

Jan ziet veel mensen om zich heen die zich om elkaar en hun omgeving bekommeren. Deze mensen wilt Jan ondersteunen!