“Populistische partijen maken de kiezer maar al te graag wijs dat we Europa niet nodig hebben. Of ze gebruiken Europa als zondebok voor politiek falen. Toch is er in onze overwegend conservatieve gemeente gelukkig ook een ander geluid te horen”, zegt Renske de Zwart, fractievoorzitter van GroenLinks West Betuwe. “Dat we met deze vier partijen samenwerken om zoveel mogelijk stemmers te activeren is uniek.”

Zes lokale organisaties openden tijdens deze Europatoer de deuren voor inwoners om kennis te maken met de kracht van lokaal en Europa. Een fietstocht voerde langs de organisaties Duurzaam West Betuwe, Betuwewind, Repair Café, Stichting Help Elkaar, Integreren doe je Samen en Voedselbos Lingehout. Een positieve dag waarop veel contacten gelegd zijn, mooie gesprekken gevoerd en waar niet het campagnevoeren centraal stond, maar juist de verbinding.

Voor GroenLinks is het belangrijk dat er zo'n krachtig, positief geluid klinkt, vertelt Renske: “Wij zijn een ondernemende gemeente. Fruit, transport, maakindustrie, recreatie en toerisme: we staan als West Betuwe met ons gezicht naar de wereld. Door een open blik en met oog voor duurzaamheid, kunnen ook komende generaties de vruchten plukken van onze prachtige gemeente.” Richard Hoogveld van de PvdA ziet de Europese verkiezingen dan ook als een niet te missen kans: “Alleen ga je sneller, samen kom je verder, wordt vaak gezegd. Dat geldt zeker ook voor Europa. Dat betekent niet dat alles altijd perfect of eenvoudig is, maar wel dat we samen moeten blijven werken aan oplossingen voor problemen die geen enkel land in zijn eentje kan oplossen.”

Bekijk op Instagram een sfeerverslag van de Europatoer West Betuwe: https://www.instagram.com/reel/C7ZsUwaIAsX/?igsh=MXN5NWxmcGhtb25ydw==

En ga stemmen op 6 juni!