Vijf jaar geleden bracht 46 procent van de stemgerechtigde West Betuwenaars tijdens de Europese verkiezingen een stem uit. De vier partijen denken dat, dat beter kan en willen inwoners laten zien hoe er in Europa én vlakbij wordt gewerkt aan de toekomst op het gebied van klimaat, migratie en bestaanszekerheid.

“De onderwerpen klimaat, migratie en bestaanszekerheid zijn niet toevallig gekozen”, vertelt Rita Boer Rookhuiszen van D66 en één van de initiatiefnemers van de Europatoer. “Ze behoren tot de belangrijkste verkiezingsthema’s voor kiezers, waarin we alleen door samen te werken in Europa succesvol kunnen zijn.” “Daarom is het zo belangrijk dat kiezers zich uitspreken”, vult Anne van Rossum van de ChristenUnie aan. “Er speelt veel in de wereld om onzeker over te zijn. Met als risico dat we in onszelf gekeerd raken als Nederland en West Betuwe, terwijl de sleutel tot oplossingen vaak ligt in over de grenzen heen te durven kijken.”

 

Tijdens de Europatoer openen het Voedselbos Lingehout, Duurzaam West Betuwe, Betuwewind, Integreren Doe je Samen, Help Elkaar en het Repair Café de deuren voor inwoners van West Betuwe. Tussen 10:00 en 15:00 uur zijn er doe-activiteiten voor jong en oud. Tot slot wordt met medewerking van Lingefilm in de De Pluk om 15:30 uur gratis de film “Io capitano” vertoond. Over twee Senegalese tieners die dromen van een betere toekomst in Europa. 

Meer informatie: www.europatoerwestbetuwe.nl