Waar kom je vandaan?

Als geboren Leidenaar ben ik in de jaren 50/60 opgegroeid in een sober gezin als 5e (van de 6) kind van een laag opgeleide moeder en een beroepsmilitair als vader. Als enige kon ik na de mulo verder leren. Tegen de verwachtingen in werd ik echter dienstweigeraar, volgde opleidingen tot verpleegkundige, leraar Engels en Gezondheidskunde, stortte mij in de Ontwikkelingssamenwerking om tenslotte een gemeentelijke carrière te volgen op het terrein van Milieu & Energie tot mijn pensioen. 

Hoe ervaar je het wonen in Geldermalsen?

In 2003 verhuisde ik met mijn vrouw en 2 kinderen uit het ongezonde stadse Den Haag naar Geldermalsen, vanwege de aantoonbaar betere luchtkwaliteit hier voor ons als astma-patienten. Een letterlijke verademing. Ons eeuwoude verwaarloosde huis aan de Linge hebben we gaandeweg verbouwd tot een duurzaam paradijsje.

Hoe zet je je in voor je omgeving?

Als oud PSP-er ben ik altijd op de achtergrond politiek actief geweest op de traditioneel linkse aandachtsgebieden. Hier in Geldermalsen heb ik mij vanaf het begin actief ingezet voor de oprichting van een GroenLinks-afdeling en de oprichting van Duurzaam West Betuwe.  De ontwikkeling van een collectieve duurzame warmtevoorziening heeft nu mijn speciale aandacht. Nu ben ik te vinden op plaats 7 van de lijst van GroenLinks West Betuwe voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.