Hessel (Doetinchem, 1983) woont samen met zijn vrouw Manon en een stel huisdieren in de Betuwe sinds 2016. In 2021 verhuisden zij naar Tricht, waar Hessel de fractie van GroenLinks West Betuwe af en toe adviseert over communicatie en strategie. In 2023 krijgt die betrokkenheid vaste vorm, door als burgerlid deel te worden van de fractie.

Hessel werkt in Den Haag als woordvoerder en communicatieadviseur van de korpsleiding van de politie. Eerder was hij persvoorlichter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks en werkte hij in diverse communicatiefuncties bij NS. Het communicatievak is hij naar eigen zeggen ‘ingerold' door een combinatie van creativiteit, brede interesse en het vermogen om gebeurtenissen in een breder verband te zien en ontwikkelingen kritisch te beschouwen. Het verklaart misschien waarom hij op zijn 18e in Utrecht koos voor een studie journalistiek en later geschiedenis. En misschien ook wel waarom die studies zijn aandacht niet wisten vast te houden. Als gitarist en songschrijver van een band, stond hij in die jaren veelvuldig op podia in het hele land. Nog altijd maakt hij graag muziek, maar dan als hobby. Samen met Manon bezoekt hij graag festivals en concerten.

In West Betuwe voelt hij zich erg thuis, vanwege het landelijke karakter, het afwisselende landschap en de rivieren. “Ik vind het een prachtige gemeente, met zoveel eigen karakter in de talrijke dorpen. Ik loop vanuit huis met de hond tussen de boomgaarden en over de Lingedijk. Dan voel ik me echt een geluksvogel.” Hessel voelt zich verwant met het gedachtengoed van GroenLinks: “Ik geloof dat deze tijd meer solidariteit en zorg voor onze planeet kan gebruiken. Ik hoop dat ik als burgerlid bij kan dragen aan een gemeente met oog voor mensen en milieu. Waar ‘zo doen we dat altijd’ een aanmoediging is om er er nog eens heel goed over na te denken. En waar als de meerderheid beslist, de minderheid ook gehoord wordt.” 

Of het nou werk is of privé, zijn drijfveer is altijd om “iets te doen wat er toe doet”. Als burgerlid wil hij zich inzetten voor goed bestuur van de gemeente West Betuwe en zal hij als allrounder de fractie ondersteunen op diverse (deel)portefeuilles.