Hoe ben je in Haaften terecht gekomen? 

Mijn vrouw en ik zochten in 1990 een woning tussen onze werkgevers in Soest en Eindhoven. Wij kozen voor het wonen in een dorp en zijn dol op de groene omgeving. Ons huis ligt dichtbij de Crob en heeft een mooie tuin.
Tussen 1995 en 2003 was ik voornamelijk huisman (vader van Annelies en Teun). Je voor de gemeenschap inzetten heb ik van huis uit mee gekregen. Annelies was idolaat van de speeltuin in Tuil en Deil. Zo kwam het dat ik in 1998 de speeltuin ’t Kinderkempke mede heb opgericht en deze nog zo’n 10 jaar heb onderhouden.

Wat wil je meegeven?

Ik ontdekte dat ik dyslectisch ben. Dat heeft mij in studie en werk in de weg gezeten. Ik heb mijn ervaringsdeskundigheid willen benutten. Dat deed ik door vanaf 2003 trainingen en coaching te geven aan dyslectische studenten en volwassen. Ook schreef ik het boek: “slimmer dan je baas; dyslexie op het werk”.

Waar ben je de laatste tijd mee bezig?

Ik ben nu gepensioneerd en vrijwilliger voor Tafeltje Dekje. Namens de fietsersbond West Betuwe bepleit ik bij de gemeente veilige (school) fietsroutes vanuit alle kernen. Ook is het mij net gelukt om een afgiftepunt van de voedselbank in Haaften te organiseren. Dat scheelt een aantal mensen een ritje naar Leerdam. Ik ben al vanaf de oprichting actief voor GroenLinks West Betuwe en als secretaris regel ik veel op de achtergrond. Ook ga ik graag langs de huizen in gesprek met burgers in campagnetijd. Je kunt mij vinden op plaats 13 van de kandidatenlijst van GroenLinks West Betuwe.