De debatten bestonden uit twee blokken van 4 rondes waarbij in het eerste blok elke ronde een ander onderwerp centraal stond en waar telkens andere partijen met elkaar in debat gingen. Namens GroenLinks nam onze lijsttrekker Andrea Zierleyn deel aan het debat. In de eerste ronde zat zij samen met de PvdA, de VVD en LLB aan tafel, om met elkaar te debatteren over de energietransitie. Tijdens dit debat bleek, op zich niet verrassend, dat de PvdA en GL op dezelfde lijn zaten om alles in het werk te stellen om de klimaatdoelen te halen. LLB en de VVD dachten hier heel anders over en vonden dat de transitie niet overhaast en op een andere manier moet worden ingezet, maar kwamen niet met constructieve voorstellen.
In het tweede blok was er een verdeling tussen de vier stromingen die in de gemeenteraad vertegenwoordigd zijn. De christelijke partijen: SGP, CDA en CU, de lokalen: DB, LLB en VWB, de liberalen: VVD en D66 en tenslotte de socialen: GL, PvdA, CU, en D66.
In dit blok ging het er om de onderlinge verschillen duidelijker te krijgen. Het was wel opmerkelijk dat de meeste partijen in deze onderverdeling eigenlijk niet zoveel van elkaar bleken te verschillen.
Samenvattend was het een onderhoudende avond, waarbij er weinig echt gedebatteerd werd, maar iedere partij de gelegenheid kreeg zijn/haar verkiezingsprogramma nog eens onder de aandacht te brengen.
Het meest opmerkelijke vond aan het eind van het debat plaats, naar aanleiding van een vraag uit het publiek over hoe de partijen over kunst en cultuur dachten. Alle partijen bestormden het podium om het belang van kunst en cultuur over het voetlicht te brengen, maar de VVD weigerde hier iets over te zeggen en bleef als enige partij in de zaal zitten.