Hoe ben je in Gemeente West-Betuwe terechtgekomen?

Ik ben hier niet geboren en getogen, maar ben zogeheten import. Ik woon hier wel al sinds 2000 dus ik voel me inmiddels helemaal ingeburgerd. In Voorschoten groeide ik op en in Amsterdam studeerde ik geschiedenis en leerde daar ook mijn man kennen. Toen ons eerste kind werd geboren verruilden we driehoog in hartje Amsterdam voor meer rust, ruimte en groen. Ik heb familie wonen in Rumpt en Rhenoy, dus ik kende de omgeving al goed. En altijd als ik vanaf station Geldermalsen met de fiets langs de Linge op familiebezoek ging, vond ik het eerste deel naar en in Deil het mooiste stukje van de route. Toen er een huis te koop kwam tegenover de kerk, de helft van een voormalige boerderij, waren we al snel verkocht. Pas na de koop ontdekten we  dat om de hoek een fijne openbare basisschool zat, en nog een hoekje verder de SPAR. De belangrijkste basisvoorzieningen om de hoek! We kwamen er al snel achter hoe belangrijk dat is. Op beide plekken leerden we ons dorp en haar bewoners kennen.  Bij het schoolhek ontmoetten we ouders van vriendjes en zo bouwden we een vriendenkring op. En bij de SPAR van John de Haas heb je altijd wel een praatje met iemand en hoor je het laatste dorpsnieuws.

Deil is een open en actief dorp. Met  het hele gezin werden we uitgenodigd om mee te doen aan de Spelweek: het jaarlijkse dorpsfeest dat door de Speeltuin Jeugdland georganiseerd wordt en waar jong en oud zich een week lang kan uitleven op spelletjes, quizzen en speurtochten. Een enorme boost voor het dorpsleven die voor een grote verbroedering tussen de stratenteams en toeschouwers zorgt. Daarnaast ben ik als vrijwilliger actief voor Muziek op de Dijk een club die tweemaandelijkse concerten en (kinder-)voorstellingen in de kerk organiseert, bij Lingefilm en ben ik bestuurslid geweest van de bibliotheek in Geldermalsen.

Hoe wil je je inzetten voor GroenLinks binnen West Betuwe?

Toen ik er net woonde vond ik Deil rustig, op het stille af. Je kon ommetjes lopen zonder mensen tegen te komen. Inmiddels weet ik dat er achter alle voordeuren enorm veel bedrijvigheid, ondernemerschap en kunstzinnigheid plaatsvindt. En het blijft een ontdekkingstocht. Bij de open atelierroute van Waardart dit jaar kwam ik weer verrassende dorpsgenoten tegen die de mooiste dingen maken. Ook is er een actieve zwerfvuilbrigade in Deil die ik van harte ondersteun en ook wij rapen heel veel troep op tijdens onze wandel- en fietstochten. Het blijft een raadsel waarom mensen zo makkelijk hun rotzooi in de natuur achterlaten. Inspirerende burgerinitiatieven als ‘Integreren doe je samen’ en ‘Betuwewind’ maken het verschil in onze gemeente. Daarvoor en nog voor veel meer dingen wil ik me samen met GroenLinks inzetten; om West Betuwe leefbaar en groen te houden. Op dit moment ben ik als burgerlid actief betrokken bij de fractie en voor komende verkiezingen sta ik op plaats 3 van de kandidatenlijst.