Hoe zou je jezelf omschrijven?

Een vrij en blij ei die vanbinnen het liefst de hele dag filosofeert over alles om haar heen. Het mooiste aan het leven vind ik verwonderen of verwonderd worden. Ik heb al een aantal studies geprobeerd. Van opleidingskunde tot European Studies, maar studeer nu bedrijfskunde, omdat dit bij mijn functie als assistent teamleider past.  Het is een mooi begin om te oefenen voor een baan in de politiek. 

Waar woon je?

Ik woon in het mooie Asperen. Ik hou van de drukte opzoeken, maar als ik dan Asperen binnen kom rijden voel ik me thuis. Het water met het oude gemeentehuis. De kerk stralend in de nacht en het mooie groen. 

Waarom ben je actief geworden in de gemeentelijke politiek?

Mijn eerste aanraking met de gemeente was toen ik 8 jaar oud was. Ik woonde met anderen kinderen rondom een speeltuin. Om de speeltuin van de stoep te scheiden hadden ze struiken met stekels geplant. Kinderen verwondde zich dagelijks aan die stekels en ballen gingen vaak lek. Met een brief aan de burgemeester met alle handtekeningen van de buurtkinderen eronder kregen we het voor elkaar om een kindvriendelijke omheining te planten. Dit mechanisme vond ik toen al prachtig. Als je met goede argumenten en de juiste instelling komt, kun je aardig wat voor elkaar krijgen. Soms vergt het wat meer geduld, maar dan heb je ook wat. Politiek zit in mijn bloed. Mijn opa was wethouder in Leerdam en heeft mooie dingen bereikt, voornamelijk verbintenis. 

Wat wil je nog delen?

Een tijdje was ik bestuurslid voor GroenLinks West Betuwe. Hier heb ik veel mogen leren en plezier gemaakt. Ook heb ik gesprekken kunnen voeren met mensen die dezelfde ideologieën en zorgen delen. GroenLinks heeft bijgedragen aan het leren kennen van West Betuwe. Wat wonen we toch in een mooie gemeente!